In samenspraak met de aannemer heeft het gemeentebestuur beslist dat twintig betonvakken in de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat opnieuw moeten worden aangelegd. De nieuwe betonvakken vertonen een grote scheur. Om de hinder voor de handelaars te minimaliseren, starten de werken na de jaarlijkse avondmarkt op maandag 8 juni. Via beurtelings verkeer blijft het handelscentrum van Wezel – buiten twee weken – steeds bereikbaar.

Al snel na de realisatie van Wezel in 't Nieuw vertoonde een aantal pas aangelegde betonvakken een grote scheur. In totaal gaat het om twintig betonvakken van telkens zes meter lengte, afwisselend aan beide zijdes van de rijbaan. Een kwaliteitsvolle oplossing met voldoende garanties op lange termijn is alleen mogelijk door het uitbreken en vervangen van deze betonvakken.

Start na de avondmarkt
Samen met de handelaars werd beslist om deze werken uit te voeren na de avondmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 6 juni. De herstellingswerken verlopen in verschillende fases. Zo heeft de aannemer één week nodig om de betonvakken aan één zijde van de rijweg uit te breken en nieuwe betonvakken aan te leggen.

Tijdens de werkuren moet hiervoor de Sint-Jozefslaan volledig afgesloten worden. Een plaatselijke omleiding, uitgezonderd zwaar vervoer, loopt dan via de Ringlaan, Vieille Montagnestraat en Keiheuvelstraat. Wanneer het nieuwe betonvak is aangelegd, geldt er een uithardingstijd van drie weken. In deze periode is beurtelings doorgaand verkeer wel mogelijk, mogelijk geregeld via tijdelijke verkeerslichten.

Andere zijde rijbaan
Na deze eerste uithardingsperiode neemt de aannemer de andere zijde van de rijbaan onder handen. Ook hier duurt het aanleggen van de nieuwe betonvakken één week. Ook dan gaat de rijbaan een volledige week dicht, waarbij opnieuw een lokale omleiding geldt. Na deze week volgt nogmaals een uithardingsperiode van drie weken met beurtelings verkeer. Normaal gezien valt deze uithardingsperiode in het bouwverlof.

Timing?
Eind juli moet alles klaar zijn. Deze timing geldt alleen onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Zo mag de temperatuur – ook 's nachts – niet onder de 10°C zakken.